A harmónikus

élet alapjai

Harmóniában lenni önmagunkkal és a környezetünkkel

Ismert az a mondás, hogy ha belül rendben vagyunk akkor kívül is rend lesz körülöttünk.

Mit jelent harmóniában lenni elsősorban önmagunkkal és a környezetünkkel? Ha önmagunkra tekintünk akkor fontos, hogy tudjuk mik azok az alappillérek, melyek meghatározzák az egyensúlyt bennünk.

Az emberi lény szempontjából több szinten kell törekednünk az egyensúlyra. Az első szint a fizikai test, a második szint az energiarendszer, a harmadik szint pedig a lélek. Mind a három tényező fontos, hogy a megfelelő arányban legyen egymáshoz képest is mert ha az egyik a három közül meggyengül, felborul a teljes balansz. Ha a lélek szempontjából nézzük a dolgokat akkor itt megállapítható, hogy a gondolatok és az érzések nagymértékben meghatározzák a lelkiállapotunkat, ami aztán hatással lesz az energiaszintünkre és a fizikai erőnkre is.

Ha többnyire jó és pozitív gondolataink és érzéseink vannak, akkor általánosságban jól is érezzük magunkat a testünkben is, bőven van energiánk a mindennapi teendőink elvégzésére. Ellenkező esetben a folyamatos stressz, a negatív gondolatok kellemetlen érzéseket keltenek bennünk. Ezáltal kerülünk egy idő múlva egy lefelé menő spirálba, ami aztán a teljes állapotunkra hatással lesz. Lemegy az energiaszintünk, gyengülni kezdenek a belső szerveink és aztán megjelennek a fizikai tünetek. Ekkor jön el az a pont, hogy elkezdünk különböző szakembereket felkeresni a már testi szinten megjelenő problémákra, amiket végül is saját magunknak teremtettünk.

A legtöbb ember csak a fizikai tünetek megoldására fókuszál és mindent elkövet, hogy a kellemetlen érzetek megszűnjenek. Erre használhatnak különböző gyógyszereket vagy természetes alapú szereket, amelyek még működhetnek is a felszínen, de sajnos csak egy ideig. Mivel, ha az illető nem változtatja meg alapvetően az életmódját, káros viselkedési mintáit és gondolkodását később újrateremti a megoldottnak hitt problémát.

A helyzet az, hogy amíg erre az ember nem jön rá magától, hogy itt többről van szó, mint instant megoldásokról addig saját maga körül teszi a köröket feleslegesen. Hiszen a magunkra szánt időt és befektetést nem lehet megspórolni sem helyettesíteni semmivel. Az élet ugyanis valójában a harmónia teremtéséről kellene, hogy szóljon nem pedig egy olyan ámokfutásról, amiben elfelejtettük az igazi értékeket és felcseréltük őket holmi értéktelen, profitorientált szemléletmód hajszolására.

Éppen ezért egy a fizikai testben kiabáló tünet elég indok kellene legyen, hogy elgondolkozzunk az eddigi életünkön és azon mi az, amin változtatni kell, hogy rosszabb ne legyen később.

Hogyan kezdjünk ennek neki? Először is magunkba kell nézni, hogy boldogok vagyunk e, elégedettek vagyunk e az eddigi életünkkel. Mik azok a tényezők, amelyek nem okoznak nekünk már örömöt, ezek lehetnek a kapcsolatainkban lévő emberek, a munkahelyünk, ami már nem inspirál bennünket, céltalan állapotok, sodródás az élettel, ami befásultságot is okoz.

A magunkról alkotott belső képek, mennyire hiszünk magunkban és a képességeinkben. Mindezek felderítéséhez sokszor kapunk külső segítséget, de csak akkor, ha keressük is rá a megoldást. Akkor tudnak megjelenni azok a segítők, akik utat tudnak mutatni nekünk a saját magunk felfedezésében, amin már ők is elindultak.

A holisztikus megoldás mindig az egyén teljességét nézi. Ha a test már beteg ott a lélek hamarabb került rossz állapotba, ami már a testi szinten csak egy kifejeződési és megnyilvánulási pont.

Valójában nagyon fontos felderíteni, hogy milyen körülmények miatt került a lélek egy kibillent állapotba és ha ezt megtaláltuk akkor indulthat el a teljes rendszer rehabilitálása és újraélesztése.

A harmónia ezért szól az életmódról és az érzelmi egyensúlyról, ami balanszban tartja a testet és a lelket egyszerre.  A szívcsakránk harmonizálása létfontosságú lépés az érzelmi egyensúly megteremtésében, segítve minket abban, hogy mélyebb kapcsolatot alakíthassunk ki önmagunkkal és környezetünkkel.

Hiába érezzük magunkat nagyon jól, ha minden nap szemetet eszünk és fordítva, mivel a lélek temploma a test. Ha a testet nem tápláljuk éltető és élő táplálékkal akkor ugyanúgy megbetegszik. Ha az étrendünk tele van energiadús és tápanyagokban gazdag ételekkel, akkor sok energiánk lesz, ellenkező esetben pedig kevés, amitől a lélek sem tudja jól érezni magát a testben, amihez a rendszeres testmozgás is elengedhetetlen.

Érzelmi szinten pedig mi magunk vagyunk felelősek a gondolatainkért és az érzéseinkért, melyek szintén vagy építeni vagy rombolni fogják rendszereinket. Ezért ezen a szinten a harmónia a szeretet teremtését jelenti, mivel ha folyamatosan a szeretet állapotában tudunk lenni akkor kevés az esély arra, hogy megbetegedjünk. A magas rezgésszint ugyanis a test állapotát is nagymértékben meghatározza. Szeretetben lenni magunkkal és a környezetünkkel ez a harmónia kifejeződése a belső és a külső világgal egyaránt.

Amikor még kisgyermekek vagyunk akkor ez egy természetes állapot, amit sajnos később a társadalomban tapasztalt teljesítményorientált elvárások változtatnak meg. Szó szerint kinevelik belőlünk a szeretetben levés érzését. Elvesztjük a harmóniát és ezáltal lekapcsolódunk a belső gyermeki énünkről is. A harmónia és a szeretet egy közös forrásból ered és az nem más, mint a Jó Isten a lelkünkben. Az, amit elfelejtettünk az a lelkünkhöz való kapcsolat, ami által megéljük a valódi belső lényünket.

A teljes harmónia minden szint folyamatos ápolását jelenti, test, lélek, szellem együttesében, mely az élet művészetévé is válik egyúttal.

Tetszett a bejegyzésem. Ha igen, akkor oszd meg ismerőseiddel és barátaiddal, ők is biztosan hasznosnak találják.

Facebook
Twitter

Tedd jobbá az életed

A legmagasabb gyógyító erő a szeretet, ami mindent harmóniává képes változtatni.

Bencze Hajnalka

Több mint 10 éves gyógyítói tapasztalataim során nagyon sokféle emberrel és problémával találkoztam. Eddigi utamon sokat tanultam a lélekről az energiarendszerről és a testről.

A terápiás munkám során folyamatosan fejlesztettem képességeimet és a módszereket, melyek lehetővé tették azt, hogy egy embert teljes komplexitásában lássak és gyógyítsak minden szinten.

Van megoldás

Válassz egy szebb holnapot