A szívcsakra feladata, jelentése és megnyitása

A szívcsakra irányítja és tartja össze az energiaközpontokat. 

A szívcsakra feladata, jelentése és megnyitása

A szív szerepe létezésünk ékköve. Érző szív nélkül nem lehet teljes az életünk, hiszen arra születtünk, hogy szeressünk és ezt minél jobban kitudjuk terjeszteni életünk minden területén. A gyermeki létben ez az állapot még nagyon természetes, mivel a gyerekek mindent a szívükön keresztül tesznek. Sajnos az évek előrehaladtával a szív kiterjedése csökkenni kezd a gyermekekben, mert a társadalom és a környezet inkább az ego és a személyiség irányába fejleszti a gyerekeket.

Megérett az idő ebben a korszakban arra, hogy ezt a tendenciát elhagyjuk és elkezdjünk a szívhez visszatérni, az igaz Énünk a szerető lényünk táplálásához valóban felnőni. Hogyan tudjuk ezt megtenni, ha elfelejtettük azt a gyermeki szívbéli létállapotot? Mindenképpen a szív megnyitásával tudjuk ezt feloldani, melynek számos módja van erre. Cikkemben összefoglaltam mindazokat az összefüggéseket, amivel elindulhatsz önmagad felé.

A szív működése

A szív az öröm, élvezet és a feltétel nélküli szeretet központja.

A szív szimbolikus erővel rendelkezett a lélek és az érzelmek székhelyeként számos kultúrákon átívelve évszázadokon át. A szív a “Nap szervünk” minden mozgás középpontja.

A kínai orvoslás a test és a szellem összekötőjeként tekint a szívre, nem úgy, mint a nyugati orvoslásban, ahol csupán kizárólag fizikai szervként a teljesítményre fokozza le.

A szív a legerősebb közvetítője az elektromágneses hullámoknak. Mintegy két és fél méter átmérőjű erőtér övezi. Ez azt jelenti, hogy az így jóval nagyobb erőteret generál, mint az agy.

Pár évvel ezelőtt a neurológusok felfedezték, hogy az emberi szív sokkal összetettebb idegrendszerrel rendelkezik, mint az agy.

A szív és az agy erős összeköttetésben áll egymással, jelzi az agynak, milyen hormonokat endorfinokat vagy más vegyületeket termeljen a testben. Az agy a szív jelzései alapján cselekszik és nem önállóan. Valójában az információkat a szív osztja szét, melyeket az érzelmek továbbítanak. Érzelmeink tartalmazzák azokat az információkat, amelyek alapján szívünk az agyat és a szerveket testünk pillanatnyi szükségleteiről tájékoztatja.

A szív az erejét a meggyőződéseinkből is meríti, mindazokból a dolgokból, melyekben mélységesen hiszünk, s amelyek szerint az életünket irányítjuk. Minden érzelem energiaként árad szét nem csak az agy és a szerveink felé, hanem messze kiterjed a környezetünkbe.

Szívünk egyfajta közvetítő, amely minden érzelmünket és meggyőződésünket elektromos és mágneses rezgésekké és hullámokká alakítja át.

Ezért nagyon fontos, hogy az életünket a szívünk szerint éljük, mivel a szívünkből sokkal nagyobb erő árad, mint az agyunkból. Vágyaink és az álmaink sokkal nagyobb eséllyel valóra válhatnak, mivel meggyőződéseink, érzéseink és hitünk erős energiahullámokat továbbítanak a fizikai világba.

Életünkben csakis az válhat valóra, amiben a szívünk mélyén hiszünk.

Az elmúlt korok és napjanik tanítómesterei, bölcsei és prófétái azt mondták és mondják, hogy meg kell tanulnunk a szívünkkel látni. A szív bölcsessége mindig az igazságosságot rejti magában és sosem csalódunk benne.

Amiben hiszünk az megvalósul, mert a hitnek van a legnagyobb – a szívtájékból kiáradó- mérhető ereje.

Gyógyítói munkám során tapasztalom, hogy szinte mindenkinek be van záródva a szívcsakrája. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a szívvel kiemelten foglalkozzunk a terápiás munka során, mivel mindennek a szív az eredője és csakis ezáltal léphetünk szeretetteli kapcsolatba önmagunkkal, embertársainkkal és a Teremtéssel egyaránt. Számos testi tünetet oka ez a bezáródott állapot, melyben a lélek nem jut elegendő szeretethez.

A szívcsakra elhelyezkedése

A szívcsakra elhelyezkedése a mellkas közepén található, a szív magasságában, és előre, a személy előtti tér felé nyílik. Ez a pozíció jelképezi a szívcsakra összeköttetését a körülöttünk lévő világgal, és azt, hogy milyen módon nyilvánítjuk meg szeretetünket és együttérzésünket mások felé.

Színe:

A szívcsakra színei a zöld különböző árnyalataiban mutatkoznak meg, leginkább az élénk, smaragdzöld tónusokban, amelyek a természet és az újraéledés szimbólumai. Ezek a színek hozzájárulnak a szívcsakra egyensúlyának és gyógyulásának elősegítéséhez, támogatva a szeretet, a harmónia és a megújulás energiáit. 

Emellett a szívcsakra színspektrumához tartozik a rózsaszín, ami finomabb rezgéseket hordoz, összekapcsolódva a feltétel nélküli szeretet és a gondoskodás érzéseivel. A sárga szín jelenléte pedig a személyes erő és az önbecsülés aspektusait hozza elő, segítve a szívcsakra és a napfonat csakrája közötti harmonikus kapcsolat kialakítását. Ezek a színek együttesen tükrözik a szívcsakra komplexitását és multidimenzionális működését.

Szívcsakra jelentése és megnyitása

Az emberei szeretet szülőhelye, a szeretet központja ez a csodálatos energiaközpont.

A szívcsakra irányítja és tartja össze az energiaközpontokat. Összekapcsolja mind az alsó mind pedig az felsőbb csakraközpontokat, melyek a fizikai világ és a spirituális világokkal állnak kapcsolatban. Ahogyan e kétfajta energia (föld és a kozmosz, anyag és lélek) találkozik és egyesül egymással szeretet szabadul fel.

Az egészséges szívcsakra harmóniában tartja a lelket és egyensúlyban a testet. Nyitott szívcsakra áramlásban tartja bennünk a szeretetet önmagunk és embertársaink felé függetlenül attól, hogy ismerjük e őket vagy sem. Teret ad a fejlődéshez, a növekedéshez, céljaink eléréséhez. Jellemzője a nyugalom, béke, lelki könnyedség és a derű. A szívcsakra által képesek vagyunk korlátlanul és feltétel nélkül szeretni. Amikor a szívközpont bezárul elvesztjük a szeretetteljes kapcsolódást önmagunkkal és környezetünkkel egyaránt.

A klasszikus felfogás szerint a szívcsakra irányítja a csecsemőmirigyet, a szívet és a vérkeringést.

Szívcsakra megnyílásának Jelei

Amikor a szívcsakra megnyílik, változásokat tapasztalhatunk érzelmi és spirituális szinten. A megnyílás jelei közé tartozik a feltétel nélküli szeretet iránti nyitottság növekedése, az egység érzetének megerősödése önmagunkkal és a világgal, valamint a kapcsolatainkban megmutatkozó mélyebb együttérzés és megértés.  

A szívcsakra megnyílásának jelei lehetnek még:

 • Növekvő képesség az elfogadásra és a megbocsátásra, akár régi sérelmek esetében is.
 • Erősödő intuíció és belső békesség, valamint a belső konfliktusok és félelmek csökkenése.
 • Nagyobb összhang a környezettel, az emberekkel és a természettel, valamint a konfliktusok konstruktív megoldásának képessége.
 • A szeretet és az öröm spontán megélésének növekedése mindennapi tevékenységek során.
 • A lelki cél és az élet értelmének világosabb megértése.

 

Ezek a jelek azt mutatják, hogy egyre inkább a szívünk vezet minket, és nyitottabbá válunk a szeretet és az együttérzés áramlására életünkben.

Csakrameditáció

A csakrameditáció egy mély, belső gyakorlat, amely segít kiegyensúlyozni és harmonizálni a testünk energiaközpontjait vagy csakráit. Ez a fajta meditáció lehetővé teszi számunkra, hogy mélyebben kapcsolódjunk önmagunkhoz, elősegítve az érzelmi blokkok feloldását, valamint a fizikai és spirituális jólétünk javítását.

Szívcsakra meditáció

A szívcsakra meditáció célja a szívcsakra, vagy Anahata megnyitása és harmonizálása, amely a szeretet, az együttérzés és a kapcsolódás központja. Egy ilyen meditáció során a fókusz a szívcsakrán van, képzeljük el, hogy minden lélegzetvétellel zöld vagy rózsaszín fény árad be a szívünkbe, tisztítva és erősítve azt. 

A meditáció során vizualizáljuk, hogy a szívünk körül egy gyógyító, szeretettel teli fény árad szét, ami segít feloldani a régi sérelmeket, félelmeket és nyitottá tesz minket a szeretet befogadására és adására. A szívcsakra meditáció gyakorlása segíthet mélyebb kapcsolatot kialakítani önmagunkkal és másokkal, elősegítve az érzelmi egyensúlyt és belső békét.

Testi-lelki betegségek, amelyek a szívcsakra egyenetlen működéséből következhetnek

A szívcsakrához tartozó valamennyi lelki betegség azzal függ össze, hogy mennyire vagyunk képesek szeretetet adni és elfogadni. A szívpanaszok legfőbb oka, ha nem szívből élünk, nem a szívünk szerint cselekszünk. Elrejtjük belső szépségünket magunk és mások elől. A vérkeringési problémák egyértelműen arra utalnak, hogy nem engedjük szabadon áramolni a szeretet energiáját.

Az immunrendszeri problémák arra utalnak, hogy túlságosan érzékenyek vagyunk a szeretetlenségre és a bántásra: ide sorolható mindenféle allergiás megbetegedés is, az asztma, bár ez már a torokcsakra problémáját is előrevetíti, a csalánkiütés és az ekcéma, bár e kettő visszacsatolódik a hasi vagy szexcsakra területéhez, a szénanátha, ami viszont majd a homlokcsakra területével is összefügg, valamint az autoimmunbetegségek.

Az immunrendszer gyengeségéből adódik az AIDS és a rák is. Minden rákos betegnek érdemes megvizsgálni önmagában a szabadság és a korlátozás, valamint az alkalmazkodás képességének területét.

A szívcsakra kiegyenlített működéséhez szükségez tényezők

A zene különösen, amely szép a szívünk számára, olyan rezgést sugároz a szívünkbe, aminek hatására feltöltődünk és több szeretetet leszünk képesek adni és fogadni. Ha például vidám filmeket nézünk, eloszlatjuk vele rossz kedvünket és pozitív energiával halmozódunk fel. A művészet legyen akár szó a költészetről, romantikus versek és művek olvasgatásáról mind a szépséget ébresztik fel bennünk, melyek fontos táplálékai lelkünknek. A tánc is idetartozik, valamint minden olyan mozgásforma, ami a stressztől felszabadít és táplálja a lelket.

Ásványok: A kristályokat is használhatjuk szívünk erősítésére.

A szívcsakra gyógyító köve a borostyán, mely erős energetikai tisztító hatással bír, elősegíti az érzelmi gyógyulást és a lelki egyensúly helyreállítását. Továbbá a szívcsakra működését támogató ásványok közé tartozik a turmalin (kivéve a fekete), zöld jáde, smaragd és rózsakvarc. Ezek az ásványok különleges rezgéseikkel segítik a szeretet energia áramlását, elősegítik az érzelmi blokkok feloldását és harmonizálják a szívcsakrát. A turmalin védelmet nyújt, míg a zöld jáde bölcsességet és nyugalmat sugároz. Az smaragd az újrakezdés és gyógyulás köve, a rózsakvarc pedig a feltétel nélküli szeretet és az önelfogadás szimbóluma.

Minden zöld vagy rózsaszín árnyalatú kő – de különösen a zöld aventurin, a malachit, az olivin, a smaragd, a zöld turmalin és a rózsa kvarc is – alkalmas ennek a csakrának az erősítésére. Valamennyi felsorolt kő belső harmóniát teremt, és feloldja a szívcsakra zárlatait. Végezhetünk a kristályokkal csakrameditációt is úgy, hogy hanyatt fekve, a szegycsontunk közepére tesszük valamelyik követ.

Az illóolajok és füstölők közül harmonizáló hatású például a rózsa-, a mézfű-, a bazsalikom-, a kömény- és a bergamott illatú.

Szívcsakra meditáció pedig harmónikus légzés által is végezhető, amely szintén segíti a szívközpont megnyílását.

A SZÍVCSAKRA FELADATA, JELENTÉSE ÉS MEGNYITÁSA

A szívcsakra kövei – ásványai – kristályai tehát:

 • Borostyán: A gyógyító és tisztító hatású ásvány, amely elősegíti az érzelmi gyógyulást és a lelki egyensúly helyreállítását.
 • Turmalin (nem fekete): Védelmet nyújt, segít a negatív energiák elhárításában.
 • Zöld jáde: Bölcsességet és nyugalmat sugároz, támogatja a belső harmóniát.
 • Smaragd: Az újrakezdés és gyógyulás köve, elősegíti az érzelmi megújulást.
 • Rózsakvarc: A feltétel nélküli szeretet és az önelfogadás szimbóluma.
 • Zöld aventurin: Belső harmóniát teremt, segít a szívcsakra zárlatainak feloldásában.
 • Malachit: Erős védelmező és tisztító hatású, segíti az érzelmi blokkok feloldását.
 • Olivin (Peridot): Segít megszabadulni a régi neheztelésektől, elősegíti a szív megnyílását.

A szívcsakrában kiegyenlítetten áramló energia

Aki a szívcsakra irányítása szerint él, annak tudata harmóniában van a belső és külső világgal. Kifinomult egyensúlyi állapot van lelkében és testében. Lelke tisztasága megteremti az Isteni jelenlét és kegyelem érzékelését. Félelmeit elengedte és egységben van mindennel és mindenkivel. A boldogság állapotában él, természete békés és jóindulatú. Az ilyen ember szeme tiszta és ártatlan. Már nem kötődik a világi vágyakhoz, szenvedélyeit megszelidítette ezért örökké fiatal marad. Aki a fejlődésében átjut ezen a szinten, a saját vágyai és testi működései felé kerül. Önmaga urává válik, mert belső erőre és bölcsességre tett szert.

Képes a valódi feltétel nélküli szeretetre, képes arra, hogy elfogadja magát és másokat. Könnyebben viszonyul a kapcsolataihoz mivel kapcsolatban van a saját érzelmeivel és tudja, hogy az együttérzés és a megbocsájtás bármikor előhozható a saját központjából. A női és a férfi energia egyensúlyba kerül benne és a kétféle energia polaritása nem jelent többé problémát, mivel minden emberi kapcsolata letisztult. Felülemelkedik a körülmények és a környezet határain, hogy függetlenné és önmagából eredővé váljék. Békét és nyugalmat sugároz jelenlétében mindenki jól érzi magát. Kifejlődik az Isteni látása, amely az öröm és a cselekvés egyensúlyát adja.

A szívkapu a lélek felé és kommunikációs csatorna az agy irányába. Akkor amikor a megérzéseinkre hallgatunk az információ a szívünkbe érkezik meg először energia és fény formájában. Ezek után indul el az agy irányába. Akiknek be van záródva a szívközpont gyengén működik az intuíció és a döntéseiket a fej által hozzák meg. Ezzel az a probléma, hogy az így meghozott döntések következtében nem a helyes irányba fog alakulni az életük az embereknek mert nem hallják azt, amit a szív mond.

Ezért én a gyógyítás folyamán mindig kinyitom az agy és szív közötti csatornát, hogy újra működjön. A szív érzékel, lát és a legjobban tudja mire van szükségünk.

Szívcsakra Gyógyítása

A szívcsakra gyógyítása kulcsfontosságú a belső béke és harmónia eléréséhez. Ez az energiaközpont felelős a szeretet, az együttérzés és a kapcsolódás érzéseinek kifejezéséért, így az egyensúlyának helyreállítása alapvető a teljes jólét szempontjából. A gyógyítási folyamat magában foglalhatja a következő lépéseket:

 1. Önreflexió: Törekedjünk arra, hogy felismerjük és feldolgozzuk azokat az érzelmeket, amelyek akadályozzák a szívcsakra nyitottságát, mint például a múltbéli sérelmek vagy a félelem a kötődéstől.
 2. Meditáció: A szívcsakra meditáció, különösen a vizualizáció használata, ahol elképzeljük, hogy a szívcsakránk fényt és szeretetet sugároz, segíthet a blokkok feloldásában és az energiák harmonizálásában.
 3. Gyógyító kövek: A szívcsakra kövei, mint a rózsakvarc, smaragd, vagy zöld aventurin hordása vagy meditáció során való használata segíthet az energiák egyensúlyának helyreállításában.
 4. Fizikai gyakorlatok: A jóga, különösen a szívnyitó pozíciók, mint a kobraművész vagy a kaméleon, támogatják a szívcsakra megnyitását és az érzelmi blokkok oldását.
 5. Szívcsakra hangja: A „YAM” mantrázása vagy éneklése rezonál a szívcsakrával, segítve annak harmonizálását és erősítését.

 

Ezek a gyakorlatok segítenek a szívcsakra harmonizálásában, elősegítve a szeretetteljes és kiegyensúlyozott élet megélését. A gyógyítási folyamat elkötelezettséget és tudatos figyelmet igényel, de az eredmények mély és tartós változásokat hozhatnak életünk minden területén.

A szeretet építőkövei

A szeretet építőkövei

Az élet minden területén gyakorolhatjuk szívünk erősítését, amely nem csak számunkra, de a környezetünk számára is örömteli és egyben hálás szolgálat is.

Elfogadás

A szívcsakra arra ösztönöz bennünket, hogy mindent elfogadjunk olyannak amilyen. Embertársainkat olyan mértékben tudjuk elfogadni, amilyen mértékben a saját önelfogadásunk már megtörtént. Hiszen amíg bajunk van mások viselkedésével, addig a magunkon végzett önmunka hiányos. Senki sem tökéletes és nem is kell, hogy az legyen. Törekedjünk arra, hogy a belső lelki önvalónkon keresztül szeressük magunkat, és eképpen tekintsünk a többi emberre, ami a személyiségükön túlmutat.

Elkötelezettség

A szeretet minden kapcsolatunkban egy különös elköteleződést jelent, arra nézve, hogy a másik ember jólétét tartjuk szem előtt. Szeretetet sugárzok akkor is, ha a másik ember nem képes rá, ha stresszes vagy rossz kedve van vagy ha bántja valami. Ezt a mai világban sokszor nem könnyű megtenni, mivel nem is erre lettünk kondicionálva. A szeretet gyakorlásával viszont új példát statuálhatunk, amivel a társadalomnak is segítünk.

Szenvedély

A szenvedély az az energia, amely képessé tesz minket arra, hogy magas rezgésszinten és átlényegült állapotban minden fáradtságot meghaladva tegyük a dolgunkat. Ez egy olyan Isteni lelkesítő állapot, ami megsokszorozza erőnket és teljesítményünket. Szenvedély nélkül elsivárosodik a lélek és nem tudnak létrejönni maradandó alkotások.

Kreativitás

A szeretet dinamikus és kreatív erő, amely mindannyiunk életét képes előmozdítani és felemelni.

A feltétel nélküli szeretet arra késztet bennünket, hogy békességet és örömöt kívánjunk a világ minden részének. A kreativitás a szakrális csakrában ébred fel és a torokcsakrában virágzik ki, mégis a szeretet lehelete az, amely segít teljes virágba borulnia.

Szabadság

Ahhoz, hogy a szeretetet szabadon tudjuk megélni, a lelkünknek fontos a rugalmasság, hogy elegendő tere legyen a növekedéshez és a kiterjedéshez. Az igazi szeretet nem korlátoz, megengedő és elengedő. A szeretet támogat bennünket abban, hogy a legjobbá váljunk, amivé csak válhatunk. Fontos, hogy nézeteinket és hitrendszerünket ne erőltessük másokra sem, hagyjuk meg a másikat a saját önállóságában. Ha a szeretet túlságosan ragaszkodó kötelék akkor az kölcsönös függőséget alakít ki a helyett, hogy minkét felet erővel töltené meg és növekedésre ösztönözne.

Jótékonykodás

A jótékonyság egy olyan eszköz, amely energiaáramlást és szeretetet hoz létre a világban. Ebben a folyamatban megnyitjuk szíveinket, a szeretet szabadon árad és a szeretetteljes művelet révén az adó és az elfogadó is energiával töltődik fel. Elengedhetetlen, hogy adományunk elfogadójára egyenlő félként tekintsünk. Fontos, hogy számunkra önzetlen szándékként tudjunk adni, amiért nem várunk cserébe viszonzást, mivel az így áramló energia értéke is sokkal szebb és nemesebb lesz spirituális szempontból is. Mindezt, ha kötelességtudatból vagy az elménkből adjuk, akkor az inkább anyagi jellegű juttatás, mely kizárja a szívélyességet. A tanítás formájában történő adakozás, képességeink és szellemi értékeink megosztása sokkal értékesebbek lehetnek, mint az anyagi jellegű adományok.

Elfogultság

A szívcsakra fejlődése során van egy pont, amikor a szenvtelenség állapota megjelenik. A másokkal való kötelék finomodását és meglazulását jelenti, miközben azt érezzük, hogy az irántuk érzett szeretet ugyanaz mégis lebegő űr érzése jelenik meg. Ezt nevezzük a szenvtelenség állapotának.

A szeretet magasabb szintű fejlődési fokát képviseli, mint a ragaszkodás, hiszen teljes szabadságot ad a másik számára. Ebben az esetben, a szeretlek szó azt jelenti, hogy azt kívánom, hogy a lehető legjobbat, hozd ki magadból, függetlenül attól, hogy én részesedek abból bármilyen szinten. Ez a fajta szeretet az ember számára lehetővé teszi, hogy fölénk emelkedjen a fejlődése során.  Ez a fajta fejlődés az, mely világossá teszi előttünk Kahlil Cibran csodálatos szavainak jelentését, melyet a Próféta című művében, a gyermekekről szóló részben fogalmazott meg:” Adhattok nékik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok. Mert nekik saját gondolataik vannak. Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem. Mert az lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem. Próbálhattok olyanok lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok. Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem meg nem reked a tegnapban.

Társas viszony

A szeretet kapcsolódásaink során különböző szinteken éljük meg a szeretet. A szülő gyermek kapcsolatban ez a viszony egyenlőtlen, mivel a szülők által nyújtott szeretetet a gyermekek nem képesek viszonozni. Vannak viszonzatlan szerelmi kapcsolatok és olyan társas viszonyok, ahol minkét fél számára szabadságot és fejlődést jelent a szeretetteljes kapcsolódás, mely bizonyos szinten mindig egyenlő előnnyel jár.

Energia

Minden embert az összekapcsolódás érzete a szeretet öröme, valamint az egymás iránti tisztelet és megbecsülés ösztönöz. Amikor a szívcsakra megnyílik, lehetővé teszi, hogy a szeretetenergia a teljes rendszerben szétáradjon. Ilyenkor a fizikai test is telítődik egy időre, mely a spirituális energiaszint megemelkedését is elősegíti.

Figyelem

A mai rohanó világban sok minden elterelheti figyelmünket, ami azt eredményezi, hogy elhanyagoljuk azt, amit vagy akit szeretünk. Fontos arra odafigyelni, hogy az élet nehezebb periódusaiban is legyen mindig időnk a szeretteinkre és önmagunkra egyaránt. Ha nem vagyunk ebben a tekintetben elég állhatatosak, akkor ez később a harmónia felborulásával járhat.

Tisztelet

Az egymás iránti tisztelet a szeretet fontos alappillére, mellyel elismerjük a másik ember transzcendens megnyilatkozási formáit. Azt, ahogyan ő érez, gondolkodik és megnyilvánul. Az igaz szeretet tiszteletben tartja, hogy barátunknak más barátai legyenek, joga van a magányos időtöltésekhez és ahhoz, hogy azokkal kapcsolódjon, akikkel saját döntése alapján szeretne, valamint olyan tevékenységeket végezzen, amibe örömét leli.

Folytonosság

Az igazi szeretetben a folyamatosság légköre egy állandó áramlás. Soha nem szűnik meg akkor sem, ha fizikailag nem találkozunk túl gyakran. Az így áramló szeretet táplálja a lelkünket és könnyebbé teszi az életünket. A gyerekek számára nagyon fontos, a folytonosság kimutatása a szüleiktől vagy azoktól, akik gondoskodnak róluk.

Megbocsájtás

A leggyakoribb gátja az igaz szeretetnek a megbocsájtás hiánya. Az életben csak akkor tudunk továbblépni, ha megtudunk bocsájtani mindenkinek, beleértve saját magunkat is. Ennek hiányában megrekedünk egy ponton azzal az emberrel együtt, akire neheztelünk. Lekötjük ezáltal szívünk egy részét és leragadunk valami olyasmi mellett, ami már csak a múlt. A szeretet azt jelenti, hogy eltudjuk engedni a sérelmeinket és azt is, akit szeretünk. A megbocsájtás döntés azáltal, hogy a szeretetet választjuk.

Nagylelkűség

A nagylelkűség szépíti a lelket, azonban őrizkedjünk attól, hogy túlzásba visszük bőkezűségünk ajándékait, mert túl soknak bizonyulunk azok számára, akiket elhalmozunk szeretetünkkel. A túl intenzív szeretettől megcsömölhet szerettünk és elveheti tőle az önmegvalósítás örömét. A szerető szív érzékenyen visszafogja magát és hagyja, hogy a másik személy önálló szabadságát és előrehaladását kibontakoztassa saját ütemében és tempójában. Csupán annyit kell tennünk, hogy ott legyünk és gyengéden segítsük saját útján haladni a másikat.

Bátorság

A bátorság a szívünkből jön, olyan helyzetekben mutatkozik meg, amikor önmagunk számára hűen kell cselekednünk akkor is, ha nehéz helyzetbe kerültünk. Önmagunk felvállalásához ugyanis bátorság kell, akkor is, ha ez azzal jár, hogy nem fognak megérteni bennünket. A szeretet ösvényét járva szembenézünk azokkal a kihívásokkal, melyek személyes fejlődésünket szolgálják és olyasmit tanulunk általa, ami szükséges az előrehaladáshoz. Néha pedig ahhoz kell a bátorság, hogy kilépjünk egy olyan kapcsolatból, ami romboló mindkét fél számára.

Erő

A szeretet ereje a legnagyobb erő, mely megváltoztat bennünket és az egész világot. A szeretet fényt gyújt a félelem és a gyűlölet ellen a sötétségben.

Érintés

Az igazi szeretetből jövő érintés ezer szóval felér és mindaz benne van, amit szavakkal nem tudunk ennyire érezhetően elmondani. Az érintés általi megérintés szívből jön és a szeretet irányítja. Azonban fontos, hogy mindig győződjünk meg arról, hogy az érintés helyénvaló és jólesik a másiknak.

Együttérzés

Az együttérzés a könyörületesség része az emberi és az Isteni szeretetnek. Az együttérzés az az érzelem, amely mások fájdalma, szomorúsága, zaklatottsága és nyomorúsága láttán ébred bennünk. Ugyanakkor megérint bennünket az is, ha másokat boldognak és örömtelinek látunk. Azonban annak ellenére, hogy együttérzőek vagyunk fontos tárgyilagosnak és szenvtelennek maradni azért, hogy hagyjuk meg azt a lehetőséget embertársainknak, hogy a szenvedésükből tanuljanak, hiszen sokszor a fájdalmas élmények sarkallnak leginkább a növekedésre és a fejlődésre.

Empátia

Az empátia azt jelenti, hogy képesek vagyunk átérezni mások érzéseit és élethelyzetét. Az empátia semiképpen nem jelent sajnálatot és nem egyenlő a szimpátiával sem. Ez egy olyan beleérző képesség, amivel érzékeljük a másik vágyait, érzéseit és szükségleteit, ezáltal észlelve azt, hogy szükségtelenül megbántsuk őt.

Bensőségesség

A bensőségesség egy belső megnyílásból ered, amely a bizalom a nyíltság és az őszinteség velejárója. Ebben az állapotban vállaljuk a sérülékenységünket ugyanakkor megosztjuk egymással az erőt, az irányítást és a szerető gondoskodást. A bensőségesség a szívből ered és a másik szívéig terjed. Mondhatjuk azt is, hogy szív a szívvel beszélget, egymást támogatva és folyamatosan megérintve a szeretet által.

Vonzalom

A vonzalom rokonszenv alapján létrejövő egymás iránt érzett vonzódás, mely gyengédségben nyilvánul meg és kötelékek létrehozásához vezet. A létrejövő kapcsolat mindkét fél számárak külön-külön is új egyensúlyt és stabilitást teremt, ugyanakkor egy új egységet hoz létre: magát a kapcsolatot, melynek megvan a maga különálló azonossága, éppúgy, ahogy két elem vonzása egy új kémiai vegyület kiformálódásához vezet.  A vonzalmat láthatatlan jelek hozzák létre ezek arra világítanak rá, hogy mindkét fél rendelkezik valami olyasmivel, amire a másiknak szüksége van ahhoz, hogy közelebb kerüljön a teljességhez.

A vonzalom olyan hasonlóságon alapul, mely a hazaérkezés és a békesség érzésével tölt el. Sokszor olyan kapu ez a szív számára, amit az értelmünkkel nehéz megérteni. Két ember összekapcsolódásának egy olyan formája ez, melyben mind az én, mind pedig a másik személyt fejlődésre és változásra ösztönzi, s ennek révén mindkettőjüknek nagyobb harmóniában és szeretetben lehet része. A vonzalom lényeges része, hogy a két ember megéli az egységet és a teljességet az összetartozás érzését, mégis szabadok, mégis folyton változnak és fejlődnek. Kölcsönösen támogatják és táplálják egymást; egyszerre tanítják egymást és tanulnak egymástól.

Nyissuk meg a szívcsakránkat

Lényegében a szív szoros kapcsolatban van a lélekkel, ezért lenne fontos a folyamatos gondozása önmagunknak. Kevesebb betegség és sokkal szebb világ lehetne, ha szívvel élnénk és látnánk is egymást. A nyitott szívvel való létezés és érzékelés a földi élet egyik legszebb ajándéka.

Ezért fontosnak tartom, hogy kiemelten foglalkozzak a szívvel és lélekkel a meditációimon és worksopjaimon. 

Ha szeretnél bővebb információt akkor kérj időpontot egy díjmentes konzultációhoz.

Tetszett a bejegyzésem. Ha igen, akkor oszd meg ismerőseiddel és barátaiddal, ők is biztosan hasznosnak találják.

Facebook
Twitter

Tedd jobbá az életed

A legmagasabb gyógyító erő a szeretet, ami mindent harmóniává képes változtatni.

Bencze Hajnalka

Több mint 15 éves gyógyítói tapasztalataim során nagyon sokféle emberrel és problémával találkoztam. Eddigi utamon sokat tanultam a lélekről az energiarendszerről és a testről.

A terápiás munkám során folyamatosan fejlesztettem képességeimet és a módszereket, melyek lehetővé tették azt, hogy egy embert teljes komplexitásában lássak és gyógyítsak minden szinten.

Az elmúlt korok és napjanik tanítómesterei, bölcsei és prófétái azt mondták és mondják, hogy meg kell tanulnunk a szívünkkel látni. A szív bölcsessége mindig az igazságosságot rejti magában és sosem csalódunk benne.

Van megoldás

Válassz egy szebb holnapot