Azonnali lelki tisztulás

képmedicina

Úgy érzed több blokk van az életterületeidben, aminek nem tudod az okát?

A képmedicina újjászületése

 

Mi a képmedicina?

A Kínai Képmedicina egy olyan új és egyedülálló módon fejlődő a hagyományos kínai orvoslás részét képező ág, amelynek van saját elméleti rendszere, diagnosztikai és kezelési módszere, melyek az ősi zseniális kínai gyógyítók Bian Que és Hua Tuo nevéhez köthetők.

A képmedicina terápiával rendkívül hatékonyan lehet segíteni a különböző megbetegedések esetén ideértve a krónikus betegségek legtöbb fajtáját, mivel egyszerre több szinten tudjuk harmonizálni a szervezet felborult egyensúlyát. Ezek a fizikai, energetikai és információs szintek.

Mit jelent az ábra?

Egy adott probléma egyszerre több szinten és kombinált formákban tud megjelenni. A betegség megnyilvánulhat egy időben az információs és fizikai szinten, az információs és energetikai szinten, fizikai és energetikai szinten.

A képmedicina terapeuta feladata az, hogy minden szinten az egyensúlyt segítse helyreállítani.

A képmedicina terápia

Fizikai szinten minden esetben a felébresztés módszerével felébresztjük az inaktív sejteket az adott szervekben vagy szervrendszerekben és energiacsatornákban. Ennek a módszernek az egyik része úgy történik, hogy a terapeuta a kezével finoman ütögeti a test azon részeit, ahol nincs megfelelő energiaáramlás. Például a májnál, lépnél, veséknél vagy az energiacsatornáknál ( pl, lép, máj csatorna) Itt azt is megnézzük, hogy milyen akupunktúrás pontokat kell esetleg aktiválni és megnyitni vagy adott esetben a meridiánt többször is végig masszírozni.

Miután aktiválódtak a sejtek, megnyíltak a csatornák beindulnak a sejtszintű anyagcsere folyamatok is. Ennek következtében elkezdődik egy méregtelenítési folyamat is a sejtekben, ami egy természetes folyamat.

Ezt követően az energetikai szinten történik a felébresztés módszere úgy, hogy elképzeljük, hogy az energia kezünk behatol a test belsejébe és ott pedig egy speciális energia masszázzsal állítjuk helyre a lemerült szervek hőháztartását. Tulajdonképpen az adott szervben lévő jin-jang egyensúlyt létrehozva.

Az információs szinten történik a szervek egymás közötti kommunikációjának az összehangolása. Ez a folyamat egy nagyon izgalmas és különleges része a terápiának, mikor hagyjuk és finoman tereljük egy magasabb Isteni áramlásban a szerveknek egymáshoz az útját.

Az információs szinten megjelent betegséget okozó képeket kitöröljük és a helyükre a megfelelő egészséges képek érkeznek. Ez a folyamat egyfajta harmonizálódást indít el a szervezetben és segíti az energetikai és a fizikai szintek további regenerálódását.

Minden szinten az ártalmas képek törlésére speciális mantrákat alkalmazunk.

A képmedicina eredete

A képmedicina eredete az ősi Kína történelmében gyökerezik. Alapítójának Bian Que kínai orvost tartják, akit a mai modern kínában szentként tisztelnek.

Egy napon Bian Que egy császárság fővárosába érkezett, ahol fülébe jutott, hogy a birodalom hercege súlyos beteg. Ahogy a császári udvar mellett elsétált, Bian Que az őrökhöz fordult, és megkérte őket, vezessék a császár színe elé, hogy kezelni tudja a herceget. Az őrök azonban nem bíztak meg benne és követelték, előbb adja bizonyságát, hogy nem csaló és meg tudja gyógyítani a beteget. Bian Que erre azt állította, hogy ahhoz, hogy megállapítsa mik a herceg tünetei, mitől szenved, nem kell közvetlenül meghallgatnia a pulzusát, sőt, még csak nem is kell látnia a beteget.

Ehelyett közölte velük, hogy a herceg lába a forróságtól szenved és a füle fáj. Az őrök erre azonnal értesítették az udvart az ismeretlen orvos személyéről, a császár pedig megerősítette, hogy valóban ezek a herceg tünetei.

Ily módon Bian Que bebocsájtást nyert a palotába és megengedték neki, hogy kezelje a herceget. A herceg felépülését követően Bian Que a palotában maradt, ahol tovább folytatta számos kutatását, tovább diagnosztizálhatott és csodálatos gyógyulásokat produkált. Nemsokára már különleges orvos hírében állt, amiért a többi udvari orvos borzasztó irigy lett tá. Egy napon a császár betegedett meg. Az udvari orvosok közül egy sem tudta meggyógyítani, így arra kényszerültek, hogy Bian Que-hez forduljanak segítségért. Que ismét bebizonyította csodás gyógyító képességeit.

Nemsokkal a császár felgyógyulását követően Bian Quet meggyilkolták. A császár orvosa iránti tiszteletből és hálája jeléül könyvet állított össze az általa ismert kínai gyógymódokról. A könyvet ugyan a császár nevében írták, mégis alapjába véve összefoglalta mindazt a gyógyászati szakismeretet, mellyel az udvari orvosok akkoriban rendelkeztek.

Mikor beteg az ember?

Napjainkban már sokan tisztában vannak azzal, hogy a nyugati és keleti gyógyászat különbözőképpen ítéli meg a betegségek okait és gyógyításuk módszereit.  Nagyon gyakran előfordul, hogy az ember rosszul érzi magát, de a vizsgálatok során nem találnak nála semmilyen elváltozást. Az ilyen esetekben azt mondjuk, hogy a szervezet energiarendszerében alakultak ki zavarok, szervi szinten azonban még nem mutatható ki rendellenesség.

A másik eset, amikor az ember normálisan érzi magát, de valamilyen vizsgálat során a leletek eltérést mutatnak az elfogadott normához képest.  A rendellenesség kimutatható anélkül, hogy problémaként érzékelnénk.

Mit szoktunk általában betegségnek nevezni?

Azt az állapotot amikor az ember rosszul érzi magát, és a kivizsgálás vagy a megfelelő műszeres – röntgenes, ultrahangos stb.- vizsgálat során rendellenesség mutatható ki. Tehát bizonyos elváltozások történtek fizikai szinten, amelyeket fizikai vizsgálati módszerekkel ki lehet mutatni.

A kínai orvoslásban úgy tartják, nem feltétlenül muszáj, hogy a betegség kimutatható legyen fizikai vizsgálati módszerekkel. E megítélés szerint a nyugati orvoslás szempontjából a páciens beteg, a keleti szerint azonban lehet, hogy nem.

Mikor egészséges az ember?

A kínai gyógyászat szerint az ember akkor tekinthető egészségesnek, ha jól érzi magát, és az orvos nem tapasztal nála semmilyen betegségre utaló tünetet. A nyugati medicina viszont nem ennyire és nem kizárólag azt veszi figyelembe, milyen az ember állapota a saját, szubjektív megítélése szerint, hanem a kivizsgálások eredményeit is.

Ha a vizsgálati eredmények rendben vannak, az orvos azt fogja mondani, hogy a páciens egészséges, még akkor is ha az illető rosszul érzi magát. A kínai gyógyászatban a szervezet összes problémáját a csi szempontjából vizsgálják ezért a gyógyítás megközelítésmódjai és módszerei itt mások.

A keleti rendszerekben az embert úgy tekintik, mint fizikai testtel, lélekkel és energiával rendelkező lényt. Energia nélkül nem létezhet a test. Szükség van rá a természetes fiziológiai folyamatok lezajlásához, a fizikai szervek működéséhez, a lélek fejlesztéséhez. Mindez kölcsönösen összefügg. Ezért az ember – mint egységes rendszer- megbetegedéseit is különböző szintekhez kapcsolják, attól függően, hol jelentkeznek: a fizikai, az energetikai vagy információs szinten.

Önmagában nem lehet különválasztani ezeket a szinteket, hiszen minden szint összefügg egymással. Amikor a fizikai testünkben már megjelenik a tünet ennek az előzménye már korábban kialakul az energetikai vagy az információs szinten. A fizikai tünet a problémánk okának a jelzése és a következménye.

Környezeti hatások a szervezetünkre

A környezeti hatások nyilván kapcsolatban vannak velünk, hiszen ahogyan az évszakok váltakoznak a testünknek is alkalmazkodnia kell ezekhez az állapotokhoz. Ennek következtében, ha például megfázunk mert túl sokat tartózkodtunk hűvös helyen, akkor a hideg energia bemehet a testünkbe az erre érzékeny akupunktúrás pontokon, ami a későbbiekben komoly problémákat okozhat az energiarendszerünkben.

Ugyanis a hideg energia, ha belép a testbe onnan magától nem tud kijönni. Ebben az esetben segítséget kell kérnünk egy olyan tapasztalt energiagyógyásztól, aki megtudja állapítani, hogy helyileg hol van jelen a testünkben a hideg energia, amit aztán el is tud onnan távolítani.

Képmedicina diagnózis felállítása

A képmedicina terapeuta első feladata, hogy diagnózist alkotunk. Első lépésként megnézzük a pulzuson keresztül kapott információkat. A szív energetikai állapotát, a vérnyomás, a pulzusszám, a vérkeringés állapota mellett az összes szerv állapotát felmérjük az öt elem tana szerint, amire a hagyományos kínai orvoslás épül.

Ez egy 15-20 percet vesz igénybe melyet a terapeuta egy lecsendesedett állapotban hajt végre. Miután az összes szerv energetikai állapotának felmérése megtörtént, ezt követően alaposan megnézzük a fejtől lefelé haladva a szervek, érzékszervek információs, képi állapotát. Információ a beteg szervek esetében jelenik meg a terapeuta tudatában, amelynek megállapításához jól és aktívan működő tobozmirigy szükséges. Ez egyfajta képi diagnosztikának is nevezhető.

Az állapotfelmérés fázisában nem beszélgetünk, a páciens nyugodtan fekszik és lazít.  Miután végeztünk megbeszéljük a feltárt problémákat és a kezelés további menetét.

A képmedicina terápia

Fizikai szinten minden esetben a felébresztés módszerével felébresztjük az inaktív sejteket az adott szervekben vagy szervrendszerekben és energiacsatornákban. Ennek a módszernek az egyik része úgy történik, hogy a terapeuta a kezével finoman ütögeti a test azon részeit, ahol nincs megfelelő energiaáramlás. Például a májnál, lépnél, veséknél vagy az energiacsatornáknál ( pl, lép, máj csatorna) Itt azt is megnézzük, hogy milyen akupunktúrás pontokat kell esetleg aktiválni és megnyitni vagy adott esetben a meridiánt többször is végig masszírozni.

Miután aktiválódtak a sejtek, megnyíltak a csatornák beindulnak a sejtszintű anyagcsere folyamatok is. Ennek következtében elkezdődik egy méregtelenítési folyamat is a sejtekben, ami egy természetes folyamat.

Ezt követően az energetikai szinten történik a felébresztés módszere úgy, hogy elképzeljük, hogy az energia kezünk behatol a test belsejébe és ott pedig egy speciális energia masszázzsal állítjuk helyre a lemerült szervek hőháztartását. Tulajdonképpen az adott szervben lévő jin-jang egyensúlyt létrehozva.

Az információs szinten történik a szervek egymás közötti kommunikációjának az összehangolása. Ez a folyamat egy nagyon izgalmas és különleges része a terápiának, mikor hagyjuk és finoman tereljük egy magasabb Isteni áramlásban a szerveknek egymáshoz az útját.

Az információs szinten megjelent betegséget okozó képeket kitöröljük és a helyükre a megfelelő egészséges képek érkeznek. Ez a folyamat egyfajta harmonizálódást indít el a szervezetben és segíti az energetikai és a fizikai szintek további regenerálódását.

Minden szinten az ártalmas képek törlésére speciális mantrákat alkalmazunk.

Hogyan látja a képmedicina terapeuta a képeket?

A fizikai, energetikai és információs szinten különböző formákban látjuk és érzékeljük a képeket.

Fizikai szinten megjelenő kép lehet egy vesekő, epekő, ciszta, daganat formájában megnyilvánuló szubsztancia, ami a fizikai struktúra sajátja. Ezt a képet érzékeljük a harmadik szemmel és a kezünkkel, hiszen itt más energiák uralkodnak, mint a test egyéb részein.

Itt tapasztalhatunk hideg, forró, hűvös, szúrós és a terapeuta számára fájdalmas kisugárzású energiákat. Egy vesekő vagy ciszta megváltoztatásához speciális mantrákat használunk, amivel zsugorítani tudjuk a méretét és később pedig feloszlatjuk ezen a fizikai szinten besűrűsödött energiát.

Az energetikai szinten az energia képét látjuk. Mit jelent ez?

A belső szervekben és az azokhoz kapcsolódó energiacsatornákban lehetnek például sötét színű foltok, formák, amelyek akadályozzák mind az áramlást mind pedig test működési mechanizmusait. Itt az a feladat, hogy ezeket a foltokat, zavaró formákat kitöröljük és elimináljuk.

Az információs szinten az információ képét látjuk. Mit jelent ez?

Ez az információs kép egy olyan sejtszinten tárolt érzelmi töltéssel rendelkező kép, ami az adott egyénnek a korábbi életszakaszában megélt bizonyos eseményhez kötődik. Korábbi életszakasz lehet például magzati kor, gyerekkor, serdülőkor…

Sejtszinten tárolódhatnak még továbbá olyan képek is, amelyek nagyon közeli rokonainkhoz, szüleinkhez, felmenőinkhez kötődnek. Ugyanis minden olyan trauma, amit ők életükben megéltek azok bennünk is kódolva vannak ezzel a mi rendszerünkben nyomot hagyva.

Amikor ezen a szinten megtörténik egy ilyen vagy több traumatizált képnek a törlése azzal nemcsak a mi életünkben történik változás, hanem az hatással lesz a szüleinkre és a leendő, vagy már a megszületett gyermekünk életére és egészségére is.

Elmondható, hogy a gyógyítás igazi művészete itt kezdődik el, hiszen ez a megváltozott új információ a családunkat is tisztítani fogja, mert a számunkra megérkező gyógyító kép teljesen átírja a mi genetikai rendszerünkön keresztül az őseink szerzett vagy örökölt traumáit is.

A megbetegedések hátterében pedig olyan úgynevezett karmikus okok is lehetnek, amelyek az egyén előző életéből származnak.

A képmedicina terapeuta ebben az esetben az egyén előző életéből felbukkanó képeket lát, aminek köze van a jelenlegi problémájához információs szinten. Ezeknek a képeknek a feloldása bizonyos esetekben megtörténik, aminek következménye a gyógyulásig vezet. Viszont vannak olyan esetek amikor ez nem lehetséges hiszen legjobban csakis Isten láthatja egy emberi sors tanításait és mindezek következményeit.

A terapeuta minden esetben egy olyan tiszta csatornaként működő segítő személy, aki az érzékelésén és a meglévő képességein keresztül segít egy jobb állapotba kerülni az embereknek Isten vezetésével.

A képmedicina tudományos háttere

A képmedicina tudománya azt vizsgálja, hogy meghatározott képek milyen hatással vannak az egyes testrészekre és szervekre. Először képek jelentek meg, s csak azután az összes többi – az információ, az energia és a fizikai test. Tehát a képek rendelkeznek egy rájuk jellemző információval és egy meghatározott rezgéssel bírnak. Attól függően, hogy az adott kép milyen rezgéssel rendelkezik, vagyis pozitív vagy negatív az fogja meghatározni, hogy aztán a szervezetünkben milyen hatásai lesznek.

A képek tulajdonsága

A képeket belső látásunkkal látjuk úgy mintha belülről néznénk egy képernyőt. A körülöttünk lévő anyagi világban minden reprezentálható képekben, és mindenhez, amit látunk vagy érzünk, valamint hallunk tartozik egy-egy bizonyos kép a fejünkben.

Külső képek: A külső világból érkező inger képként tükröződhet vissza az agyunkban, pl ha valaki megnézi magát a tükörben a visszatükröződés egy kép nem a valódi ember.

Belső képek: Itt az elménkben a gondolkodás, a képzelet, az álom, a vizualizáció stb. hatására alakul ki kép úgy, hogy közben egyik érzékszervünk sem működik, nincs a kialakult képre hatással. Ezek úgynevezett mentális képek.

Képeket fogadhatunk be tehát a látás, hallás, érintés, szaglás, és az ízlelésen keresztül. Például, ha egy ismerősünk hangját halljuk, elménkben megjelenik a beszélő személy képe. Ha megérintünk egy tárgyat elménkben kép formálódik róla. Egy pékség előtt elhaladva, az illat hatására elménkben a friss pékáru képe jelenik meg. Ízlelőbimbóink segítségével képesek vagyunk megállapítani, hogy mit is eszünk éppen.

A képek hatásai

Hogyan lehetséges az, hogy a képek, amelyek egyfolytában keletkeznek jó vagy rossz hatással lesznek e ránk? Az emberi érzékeléshez, gondolkodáshoz és érzelmekhez képek társulnak, az, hogy ezek a képek hogyan fognak hatni ránk attól függ, hogy az adott gondolat vagy érzelem negatív vagy pozitív hatással van ránk. Amennyiben a negatív hatás érvényesül az betegséget fog kialakítani bennünk, ha pedig pozitív hatás akkor egészségesek maradunk.

Pl: Ha gyakran dühös és ingerült valaki a főnöke viselkedése miatt a gondolatai és érzései hatással lesznek a testen belül lévő különböző szervekre. A negatív képek ezáltal megváltoztatják a szervek normális működését és felborul az egyensúly.

A képmedicina tulajdonképpen a negatív tartalommal rendelkező képeket szabadítja fel az emberben és helyes gyógyító képek kicserélésével állítja vissza az egyensúlyt.

A csakrák és fénytestek tisztítása

A csakrák (energiaközpontok) az ember fizikai szemmel láthatatlan, szellemi részeinek szervei.  A fizikai test a normális érzékszervek számára is érzékelhető, az embernek azonban vannak olyan finomabb testei, amelyek az érzékfeletti, vagy más néven szellemi világhoz tartoznak. A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos szellemi energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Ezeket a csatornákat meridiánoknak nevezik, melyek közvetítésével az energiaáramlás az étertesten belül zajlik.

A csakrákban is lehet energiahiány vagy többlet, amelyet normába tudunk hozni, ezáltal a csakrákhoz tartozó szervekben is jobb lesz a csi áramlás.

Milyen esetekben ajánlott a képmedicina terápia:

 • szív és érrendszeri problémák
 • magasvérnyomás
 • stresszes állapotok
 • depresszió
 • szorongásoldás
 • •légzőrendszer zavarai (asztma, hörghurut)
 • fejfájás
 • emésztési problémák (reflux, colitis ulcerosa, bélgyulladás)
 • nógyógyászati problémák
 • urogenitális zavar (prosztata gyulladás, potencia zavar)
 • bőrbetegségek (ekcéma, gyulladásos állapotok)
 • vese problémák (gyulladás, ciszták)
 • máj problémák
 • gerinc fájdalmak (sérvek és ciszták)
 • jóindulatú tumorok
 • hormonális zavarok
 • pajzsmirigy rendellenességek (alul és túlműködés esetén)
 • nyirokrendszeri problémák
 • krónikus fáradtság
 • lehangoltság
 • dadogás
 • epilepszia stb.

A tünet, ami jelez a testünkben értünk van, azért, hogy emlékeztessen arra, hogy megfeledkeztünk magunkról. Vedd komolyan a megelőzést és már akkor cselekedj amikor még semmit nem érzel.

A képmedicina terápiával rendkívül hatékonyan lehet segíteni a különböző megbetegedések esetén ideértve a krónikus betegségek legtöbb fajtáját, mivel egyszerre több szinten tudjuk harmonizálni a szervezet felborult egyensúlyát ezek a fizikai, energetikai és információs szintek.

Ebben a hármasságban fontos, hogy sejtszinten is megfelelő támogatást tudjunk nyújtani a fizikai testnek, ami elsődlegesen a külsőleg bevitt táplálék és gyógynövények formájában elengedhetetlen.

A megfelelő tápanyagbevitel ebben az esetben összehangoltan tud segíteni a szervezetnek a fizikai szinten is.

Tedd jobbá az életed

A legmagasabb gyógyító erő a szeretet, ami mindent harmóniává képes változtatni.

Bencze Hajnalka

Több mint 10 éves gyógyítói tapasztalataim során nagyon sokféle emberrel és problémával találkoztam. Eddigi utamon sokat tanultam a lélekről az energiarendszerről és a testről.

A terápiás munkám során folyamatosan fejlesztettem képességeimet és a módszereket, melyek lehetővé tették azt, hogy egy embert teljes komplexitásában lássak és gyógyítsak minden szinten.

Van megoldás

Válassz egy szebb holnapot